Thuja occidentalis smaragd cea mai buna optiune pentru gard viu

Thuja occidentalis smaragd, cea mai bună opțiune pentru gard viu

Thuja occidentalis smaragd este foarte valoroasă datorită rezistenței sale, care îi permite să fie utilizată la fabricarea gardurilor vii și a decorului peisagistic. Coroana și densitatea acestuia sunt menținute prin tăiere regulată și în orice formă. Cerințele pentru această specie sunt fie locuri umbrite, fie locuri însorite, în acest caz necesitând udare regulată.

Thuja occidentalis smaragd poate crește la umbra, umbra parțială și la soare și nu necesită udări frecvente. Se înțeleg bine cu alte plante. Coroana este frumoasă, densă, conică, de culoare verde deschis.

Thuja occidentalis smaragd este deosebit de robust și este foarte potrivit pentru gard viu. Arborele vieții crește încet, așa că durează puțin mai mult până când vei avea un gard viu înalt, opac, în grădină. Acest tip de tuia este ușor de întreținut, robust, se comport bine la tăiere și, mai ales, este rezistent la vânt.

Tuia occidentalis smaragd este denumit și arborele vieții, deoarece poate crește la umbră sau la soare. Thuja occidentalis smaragd este, de asemenea, deosebit de flexibil și îți permite să îi dai o formă mai îngustă sau mai largă, după cum dorești. Thuja occidentalis smaragd este un copac occidental al vieții și aparține astfel coniferelor. Este deosebit de popular datorită acelor sale proaspete, verde smarald.

Coroana acestui tip de gard viu cu creștere rapidă se poate modela în orice formă. Cu câteva secole în urmă, grădinarii francezi și englezi au început să creeze parcuri arhitecturale întregi de sfere, coloane, piramide, cuburi și alte forme geometrice din gardul viu de tuia. Astăzi s-a dezvoltat o întreagă tendință în designul peisajului – arta topiară de a crea figuri de animale, oameni, mașini, obiecte de artă celebre din ramurile sale moi. Ramurile pot fi create frumos în formă de evantai, uneori răsucite în spirală. Thuja are efect medicinal, acele sale emit fitoncide, care dezinfectează și purifică aerul, de aceea este util să fie plantat lângă o casă sau o zonă de recreere.

Pentru toate aceste calități și asemănarea externă cu chiparosul sudic, designerii de peisaje din latitudini climatice temperate s-au îndrăgostit de tuia pe care îl folosesc pentru a forma garduri vii. Această plantă de conifere este nepretențioasă și are o mare varietate de tipuri, ceea ce îi permite să fie inclus în diferite compoziții peisagistice sau folosit în locul gardului tradițional. Thuja  occidentalis smaragd este un conifer minunat care poate fi utilizat chiar și pentru grădinăritul decorativ al parcelelor personale.

Când alegi un soi de tuia, ar trebui să citești despre rezistența la îngheț a unui anumit tip. Există tabele de corespondență speciale pentru aceasta. Un factor important este rata de creștere și înălțimea plantei la vârsta adultă. Pentru pante alpine, este mai bine să alegi soiuri pitice cu o creștere anuală minimă, dar pentru un gard viu ai nevoie de exemplare mari, cu o repunere rapidă a lăstarilor. Atunci când alegi thuja occidentalis smaragd și alte opțiuni multicolore pentru a forma un gard viu, ar trebui să te concentrezi pe aceeași înălțime a arbuștilor adulți.

Pepiniera Thuja occidentalis smaragd

Adresa: Branistari, judetul Giurgiu, la 20 minute de Bucuresti

Telefon: 0724746148

Website: www.pepinieracomana.ro

Program: Luni-Sambata 9-18


Distribuie acest articol prietenilor tai de pe Facebook, WhatsApp si celelalte retelele de socializare, nu uita sa trimiti recenzia ta referitoare la acest subiect !